AcasăHaitiPreşedintele haitian Jovenel Moïse a fost asasinat de un comando alcătuit în...

Preşedintele haitian Jovenel Moïse a fost asasinat de un comando alcătuit în mare parte din foşti soldaţi columbieni

-

Gruparea a fost formată din 26 de columbieni şi doi americani de origine haitiană, a spus şeful poliţiei Léon Charles. Opt dintre suspecţi sunt încă liberi, în timp ce 17, inclusiv cei doi americani, au fost arestaţi.

Ceilalţi au fost ucişi în timpul unor confruntări armate cu poliţia în capitala Port-au-Prince.

Moïse, în vârstă de 53 de ani, a fost împuşcat mortal şi soţia lui a fost rănită grav, după ce mai mulţi atacatori au intrat în casa lor în noaptea de marţi spre miercuri, pretinzând că sunt agenţi DEA (Drug Enforcement Administration).

Prima doamnă Martine Moïse a fost transferată în Florida pentru tratament, starea ei fiind stabilă, dar critică. În schimb, cei trei copii ai cuplului se află în siguranţă, au spus autorităţile.

Nu este clar cine a plănuit atacul şi ce l-a motivat. Prim-ministrul haitian interimar Claude Joseph a declarat pentru BBC că este posibil ca preşedintele să fi fost vizat pentru că lupta cu „oligarhii” din ţară.

/www.hotnews.ro/stiri-international-24908230-presedintele-haitian-fost-asasinat-comando-strain.htm

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

7 unique egg decorating ideas for you to try this Easter

The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...
%d blogeri au apreciat: