AcasăLifestyleBusinessPreședintele haitian în exercițiu, asasinat în propria casă

Președintele haitian în exercițiu, asasinat în propria casă

-

Un grup de persoane neidentificate a atacat în noaptea de marți spre miercuri reședința privată a președintelui haitian Jovenel Moise și l-au împușcat mortal, a anunțat premierul interimar Claude Joseph, citat de Reuters.

Acesta a fost asasinat după un raid al unei bande înarmate asupra reședinței prezidențiale din capitala Port-au-Prince în jurul orei locale 1 noaptea (08.00, ora României), afirmă premierul interimar într-un comunicat de presă.

Unii dintre atacatori vorbeau în spaniolă. Limbile oficiale din această țară sunt franceza și creola haitiană.

Președintele, în vârstă de 53 de ani a fost împușcat mortal, iar soția sa, Martine, a fost rănită în atac, potrivit lui Claude Joseph.

Asasinarea președintelui, posibilă scânteie într-o țară care stă pe un butoi cu pulbere

Atacul vine într-un climat în care violențele cu legături politice s-au înmulțit în această națiune săracă. În condițiile în care Haiti este divizată din punct de vedere politic și se confruntă u crize umanitare și alimentare tot mai mari, există temeri că în țară s-ar putea răspândi haosul.

Chiar dacă premierul interimar a trimis un mesaj de liniștire a populației, în toată capitala se aud focuri de armă. Violențele din Port-au-Prince au tot crescut în ultima perioadă, în condițiile în care bandele de crimă organizată se luptă între ele, dar și cu poliția, pentru controlul străzilor.

mai mult la    /www.hotnews.ro/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

7 unique egg decorating ideas for you to try this Easter

The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...
%d blogeri au apreciat: