AcasăLifestyleBusinessPreședintele haitian în exercițiu, asasinat în propria casă

Președintele haitian în exercițiu, asasinat în propria casă

-

Un grup de persoane neidentificate a atacat în noaptea de marți spre miercuri reședința privată a președintelui haitian Jovenel Moise și l-au împușcat mortal, a anunțat premierul interimar Claude Joseph, citat de Reuters.

Acesta a fost asasinat după un raid al unei bande înarmate asupra reședinței prezidențiale din capitala Port-au-Prince în jurul orei locale 1 noaptea (08.00, ora României), afirmă premierul interimar într-un comunicat de presă.

Unii dintre atacatori vorbeau în spaniolă. Limbile oficiale din această țară sunt franceza și creola haitiană.

Președintele, în vârstă de 53 de ani a fost împușcat mortal, iar soția sa, Martine, a fost rănită în atac, potrivit lui Claude Joseph.

Asasinarea președintelui, posibilă scânteie într-o țară care stă pe un butoi cu pulbere

Atacul vine într-un climat în care violențele cu legături politice s-au înmulțit în această națiune săracă. În condițiile în care Haiti este divizată din punct de vedere politic și se confruntă u crize umanitare și alimentare tot mai mari, există temeri că în țară s-ar putea răspândi haosul.

Chiar dacă premierul interimar a trimis un mesaj de liniștire a populației, în toată capitala se aud focuri de armă. Violențele din Port-au-Prince au tot crescut în ultima perioadă, în condițiile în care bandele de crimă organizată se luptă între ele, dar și cu poliția, pentru controlul străzilor.

mai mult la    /www.hotnews.ro/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

7 unique egg decorating ideas for you to try this Easter

0
The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...
%d blogeri au apreciat: